Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Κυριακη , γιορτη και (σ)χολη.

( Το παραπανω ισχυει καντε share γρηγορα!!! )


Ωραια τωρα τα μαγαζια θα ειναι ανοικτα και 7 Κυριακες το χρονο - για να τονωθει η αγορα , να προλαβει ο κοσμος να κανει να ψωνια του και να σπανε τα αρχιδια των εργαζομενων που αντι να πανε για σε μια γαμημενη ταβερνα με τις οικογενειες τους ή μια βολτα με τα παιδια τους θα πρεπει να παλευουνε τον καθε "πονεμενο" πελατη που δεν βρισκει το καταλληλο κωλοχαρτο για το πωπουδακι του ή το καταλληλο ρουχο για να τονιζει τα βυζια της καθε καριολας.


( Αυτη η τρελα με το Pretty Bra - Pretty pants και γενικοτερα πρεπει να σταματησει )


Ασε που για "τονωθει" η αγορα χρειαζεται να υπαρχει χρημα. Αν η αγορα κωλοχαρτου , χλωρινης , 2 μπριζολων και μιας μπλουζας απο το ΖΑRA των 5 ευρω που τα φτιαχνουν παιδακια σκλαβοι απο την Β. Κορεα ειναι τονωση της αγορας τοτε ειμαι το μπασταρδο παιδι του Καπταιν Αμερικα μαζι με τον Κατελη.


Τελοσπαντων πριν συνεχισω ας κανουμε καποιους υπολογισμους:



Τα καταστηματα ειναι ανοιχτα 6 μερες τις εβδομαδας. Παιρνοντας σαν δεδομενο οτι καθε μερα ειναι ανοιχτα απο τις 9 εως τις 2.30 και μετα απο τις 6 μεχρι τις 9 ( εκτος Δευτερα , Τεταρτη και Σαββατο ) εχουμε οτι :

5.30 ωρες ανοιχτα το πρωι και 3 ωρες ανοικτα το απογευμα --> Συνολο 8.30 ωρες λειτουργιας για τις μερες Τριτη , Πεμπτη και Παρασκευη. Αρα 8.30 ωρες Χ 3 μερες = 25 ωρες ( χοντρικα ) .

Τις μερες Δευτερα , Τεταρτη και Σαββατο οι συνολικες ωρες ειναι --> 5.30 ωρες ( χοντρικα ). Αρα 5.30 ωρες Χ 3 μερες = 16 ωρες ( χοντρικα ).

Αρα αν προσθεσουμε ολες τις ωρες , ολων των ημερων εχουμε 25 + 16 = 41 ωρες την εβδομαδα. Εννοειτε οτι δεν εβαλα τα μαγαζια τα οποια εχουν συνεχομενο ωραριο οπως σουπερ-μαρκετ , ΖΑRΑ και λοιπες πιπες.



41 ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ





Εχεις 41 ωρες την εβδομαδα μαλακα να πας να ψωνισεις οπου απο αυτες τις 8 ωρες ( εγω σου λεω 10 ωρες ) θα δουλευεις τις υπολοιπες τι σκατα κανεις? Ξυνεις τα αρχιδια σου??? Ναι σε εσενα μιλαω που - ναι και καλα - εισαι "εναντιων " στο να ανοιγουν τα μαγαζια την Κυριακη αλλα αυτη που περασε ησουν εξω απο μαγαζια και περιμενες να ανοιξουν! Και οταν ηρθαν οι υπευθυνοι να ανοιξουν ή οταν τους αφησαν οι "συνδικαλιστες" ετρεξες να μπεις πρωτος μεσα παλιοπαπαρα!




Την επομενη φορα λοιπον που θα πας σε καποιο καταστημα οπου θα ειναι ανοικτο τις επομενες Κυριακες και ρωτησεις τον υπαλληλο:

" Εεε , συγνωμη που ειναι το ταδε προιον?" ή  "Εχετε το ταδε πραγμα σε Large?" 

και σε στραβοκοιταξει τοτε ετοιμασου να σε καρφωσει με καμια κρεμαστρα στο ματι ή  να σου κοψει την καρωτιδα με τα ταμπελακια των τιμων ή ακομα χειροτερα να κανει την πετσα σου κουρτινα για τα δοκιμαστηρια !



( Το αρθρο γραφτηκε με το δωρεαν πειραματικο Wifi συστημα του Κ. Πορδηποργου )

3 σχόλια:

  1. ή αν φοράς βηματοδότη να σου κολλη σει το μαγνητάκι πάνω στο στηθος...true story

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και κάπως η γκόμενα που ήταν υπέρ των δικαιωμάτων του εργάτη πάει να αδειάσει το Zara σα να μη υπάρχει αύριο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η οταν θα εφαρμοσει ο Θεος το δωρεαν γουαου φαι θα αρχισεις να τρολαρεις σαν να μην υπαρχει αυριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή